Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwe Wetering vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Nieuwe Wetering? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je bruikbare informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwe Wetering!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-nieuwe-wetering-2376

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwe Wetering

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder delen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de slaapkamer, gang, woonkamer, toilet, badkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tegels, linoleum, vinyl, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuwe Wetering alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Nieuwe Wetering

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok check je details over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwe Wetering.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Magnum, Warmup, Technea, e-Heat0Nieuwe Wetering

  De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Nieuwe Wetering

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwe Wetering.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwe Wetering kost globaal gezien tussen de €1050,00 tot €2175,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwe Wetering (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€750 – €785
25 m2€800 – €1325€1050 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2775€2575 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4425€4075 – €4775
80 m2 +€5225 – €5700€5675 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Advies: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna vind je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwe Wetering? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Oud Ade, Oude Wetering en Roelofarendsveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Kaag en Braassem is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwe Wetering?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwe Wetering, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2376.

Plaats een reactie