Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogmade vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Hoogmade? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site bekijk je handige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogmade!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hoogmade-2355

Vloerverwarming laten leggen in Hoogmade

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, gang, toilet. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, PVC, tegels, tapijt, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Hoogmade zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Hoogmade

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze hangt af van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema bekijk je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoogmade.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hoogmade

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hoogmade

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogmade.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een duurzame manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogmade liggen tussen de €1150,00 – €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogmade (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€775 – €790
20 – 25 m2€950 – €1350€1025 – €1475
50 m2€2250 – €2800€2500 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4475€4200 – €4800
90 m2 +€5225 – €5675€5575 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok lees je een toelichting / de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogmade? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Wateringen, Warmond en Voorburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Kaag en Braassem bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoogmade?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogmade, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2355.

Plaats een reactie