Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leimuiden vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Leimuiden? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we praktische informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leimuiden!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-leimuiden-1433

Vloerverwarming laten leggen in Leimuiden

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, linoleum, parket, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Leimuiden eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming experts nabij Leimuiden

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Leimuiden.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Leimuiden

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Leimuiden

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Leimuiden.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leimuiden variëren tussen de €1050,00 – €2100,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele facetten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leimuiden (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€770 – €790
25 m2€850 – €1350€1025 – €1525
40 – 50 m2€2325 – €2850€2550 – €3375
65 m2€3750 – €4375€4150 – €4750
80 m2 +€5225 – €5750€5500 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: diverse constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of showroom. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leimuiden? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Vrouwenakker, Rijsenhout en Amstelhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Kaag en Braassem is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Leimuiden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.025 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leimuiden, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1431, 1433, 2450, 2451.

Plaats een reactie