Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogeveen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Hoogeveen? Dit is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogeveen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-hoogeveen-7901

Vloerverwarming laten leggen in Hoogeveen

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, badkamer, gang, berging / schuur, keuken. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood product ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, tegels, vinyl, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hoogeveen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Hoogeveen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de kostenindicatie. Hieronder lees je aanvullende details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoogeveen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Hoogeveen

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Hoogeveen

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogeveen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogeveen komen uit tussen de €975,00 – €2150,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzes die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogeveen (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€755 – €780
20 – 25 m2€950 – €1350€1100 – €1625
40 m2€2325 – €2875€2575 – €3225
60 m2€3800 – €4425€4175 – €4900
85 – 90 m2€5100 – €5775€5700 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand check je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogeveen? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hardenberg, Emmen en De Wolden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hoogeveen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Hoogeveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.250 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het type product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogeveen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie