Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Fluitenberg vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Fluitenberg? Vloerverwarming is een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal bieden wij bruikbare informatie over de verschillende typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Fluitenberg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-fluitenberg-7931

Vloerverwarming laten leggen in Fluitenberg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, badkamer, gang, keuken, berging / schuur. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende soorten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Soms zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tegels, laminaat, tapijt, PVC, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Fluitenberg eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming vakmannen nabij Fluitenberg

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vertellen we aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Fluitenberg.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, Intergas, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Fluitenberg

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Fluitenberg

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Fluitenberg.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Fluitenberg liggen op gemiddeld €1125,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Fluitenberg (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€850 – €1225€1050 – €1550
40 – 50 m2€2275 – €2800€2525 – €3200
60 – 70 m2€3800 – €4475€4075 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5700€5750 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: enkele constructies geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna check je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Fluitenberg? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Hollandscheveld, Pesse en Kerkenveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hoogeveen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Fluitenberg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.250 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type product, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Fluitenberg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7931.

Plaats een reactie