Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tiendeveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Tiendeveen? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website vind je nuttige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tiendeveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-tiendeveen-7936

Vloerverwarming laten leggen in Tiendeveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Tiendeveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Tiendeveen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Tiendeveen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Tiendeveen

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Tiendeveen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tiendeveen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een voordelige manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tiendeveen liggen rond de €1175,00 – €2325,00. De exacte kosten hangen af van allerlei aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele factoren die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tiendeveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€760 – €790
20 – 25 m2€800 – €1275€950 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2800€2550 – €3375
70 m2€3725 – €4375€4150 – €4875
85 m2 +€5150 – €5775€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tiendeveen? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Pesse, Nieuw-Balinge en Fluitenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hoogeveen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Tiendeveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tiendeveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7936.

Plaats een reactie