Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Linschoten vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Linschoten? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina ontdek je alles over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Linschoten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-linschoten-3461

Vloerverwarming laten leggen in Linschoten

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Met een professional ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, vinyl, tapijt, parket, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Linschoten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Montfoort en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs omgeving Linschoten

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Linschoten.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Nefit, Bosch, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, WTH, Warmup, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Linschoten

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Linschoten

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Linschoten.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een duurzame manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Linschoten liggen op gemiddeld €975,00 tot €2025,00. De exacte kosten hangen af van verschillende aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Linschoten (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€765 – €795
20 m2€825 – €1225€950 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2775€2650 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4425€4125 – €4775
80 – 85 m2€5250 – €5650€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder lees je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Linschoten? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in De Meern, Papekop en Vleuten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Montfoort is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.montfoort.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Linschoten?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Linschoten, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3460, 3461.

Plaats een reactie