Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alteveer vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Alteveer? Het is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je praktische informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Alteveer!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-alteveer-7915

Vloerverwarming laten leggen in Alteveer

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, laminaat, tegels, vinyl, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Alteveer zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Alteveer

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder tref je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Alteveer.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Alteveer

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Alteveer

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Alteveer.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alteveer kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €1875,00. De definitieve prijzen komen tot stand door meerdere factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alteveer (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€755 – €785
20 – 25 m2€825 – €1350€1150 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2825€2500 – €3350
65 – 70 m2€3725 – €4450€4075 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5775€5550 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeid (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna check je stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alteveer? Onderstaand check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Nieuweroord, Elim en Roswinkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hoogeveen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Alteveer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alteveer, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7915.

Plaats een reactie