Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordscheschut vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Noordscheschut? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Noordscheschut!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-noordscheschut-7914

Vloerverwarming laten leggen in Noordscheschut

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zo is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire installaties zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als PVC, tapijt, laminaat, linoleum, parket, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Noordscheschut vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Noordscheschut

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok tref je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Noordscheschut.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Bosch, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, WTH, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Noordscheschut

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Noordscheschut

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Noordscheschut.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordscheschut komen uit tussen de €1200,00 tot €1925,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordscheschut (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€760 – €780
20 m2€800 – €1225€1000 – €1600
45 m2€2250 – €2850€2625 – €3325
60 – 70 m2€3775 – €4400€4200 – €4775
90 m2 +€5100 – €5800€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we stapsgewijs meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordscheschut? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Roswinkel, Alteveer en Zwartemeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hoogeveen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Noordscheschut?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het type systeem, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordscheschut, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7914.

Plaats een reactie