Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hollandscheveld vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hollandscheveld? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina lees je veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hollandscheveld!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-hollandscheveld-7926

Vloerverwarming laten leggen in Hollandscheveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In die situatie weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, laminaat, vinyl, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Hollandscheveld alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Hollandscheveld

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok delen we praktische informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hollandscheveld.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, WTH, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hollandscheveld

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hollandscheveld

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hollandscheveld.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hollandscheveld liggen op gemiddeld €1300,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door veel aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hollandscheveld (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€750 – €785
20 – 25 m2€925 – €1225€1025 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2875€2700 – €3300
65 m2€3775 – €4350€4100 – €4875
90 m2 +€5150 – €5775€5550 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten en arbeid (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: bepaalde types werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hollandscheveld? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Linde, Nieuwlande en Nieuwlande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hoogeveen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hollandscheveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hollandscheveld, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7913, 7926.

Plaats een reactie