Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuweroord vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Nieuweroord? Vloerverwarming is een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform delen we nuttige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuweroord!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nieuweroord-7911

Vloerverwarming laten leggen in Nieuweroord

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tapijt, parket, laminaat, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Nieuweroord eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming experts nabij Nieuweroord

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna vind je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuweroord.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuweroord

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuweroord

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuweroord.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuweroord variëren tussen de €1225,00 – €2325,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuweroord (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€755 – €790
20 – 25 m2€925 – €1300€975 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2775€2600 – €3225
70 m2€3850 – €4500€4125 – €4875
80 – 85 m2€5250 – €5675€5675 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Advies: bepaalde afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuweroord? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zwartemeer, Noordscheschut en Klazienaveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hoogeveen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuweroord?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.000 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuweroord, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7910, 7911, 7912.

Plaats een reactie