Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Wat zijn de kosten van vloerverwarming?

De prijs van de vloerverwarming hangt onder andere af van de keuze voor de leidingen. Is deze gemaakt van PVC of van Tefzel. De laatst genoemde is veel duurzamer maar ook duurder. Daarnaast maakt het uit hoe dicht je de leidingen op elkaar wilt leggen, hoe dichter op elkaar des te meer meters leidingen heb je nodig. Daar staat tegenover dat een systeem van duurzamer (duurder) materiaal dat dichter op elkaar ligt natuurlijk veel makkelijker warmte afgeeft en verwarmd waardoor de energiekosten weer lager uitvallen. Dit is duidelijk een investering die je op langere termijn moet bekijken en berekenen. Als je naar het vermogen per m2 kijk let dan op: dit geeft namelijk aan hoe snel de vloer warm wordt (een hoger vermogen is dus sneller en niet automatisch duurder (wat je wel zou kunnen denken).

Kostenindicatie hoofdverwarming v.s. bijverwarming
Ten slotte maakt u een keuze voor de verwarming als hoofdverwarming voor uw huis of wilt een een bepaalde ruimte extra verwarmen. Dat maakt nogal uit voor de keuze. De laatste optie maakt het interessanter om voor flexibelere vloerverwarming namelijk die van elektrisch te kiezen.

Prijsverschillen elektrische verwarming v.s. warm water

Die keuze ligt ingewikkeld. De elektrische vloerverwarming is namelijk wel duurder in energie verbruik dan de warm water (traditionele) wijze van vloerverwarming. Echter de aanschaf en later onderhoud zijn weer goedkoper. Ook hier geldt het hangt af van de situatie, de vloeren en je portemonnee.

Energie verbruik van vloerverwarming

Uit onderzoek blijft dat de gevoelstemperatuur van behaaglijk warm bij vloerverwarming 1 tot 2 graden lager al bereikt is. Hierdoor hoeft u dus minder te stoken. Immers 1 graad minder resulteert in 5 tot 6 procent minder energieverbruik. Daarnaast gebruikt de vloerverwarming lage temperaturen (lager dan 55 graden) wat betekent dat de HR ketel ideaal presteert, nog meer kostenbesparing. Ten slotte is het gebruikt van duurzame energie opwekkers als warmtepompen, zonneboilers etc. ideaal toe te passen op de vloerverwarming omdat deze genoeg heeft aan de lage temperaturen die deze opwekkers geven.

Plaats een reactie