Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stuifzand vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Stuifzand? Het gaat om een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website ontdek je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stuifzand!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-stuifzand-7934

Vloerverwarming laten leggen in Stuifzand

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken, toilet, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste producten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, linoleum, PVC, tegels, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Stuifzand zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Stuifzand

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming tref je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Stuifzand.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Stuifzand

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Stuifzand

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Stuifzand.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Stuifzand liggen tussen de €1250,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stuifzand (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€750 – €800
20 – 25 m2€925 – €1325€950 – €1600
40 m2€2325 – €2825€2650 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4450€4175 – €4825
90 m2 +€5100 – €5775€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening en uurloon (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Let op: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna bekijk je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stuifzand? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Fluitenberg, Tiendeveen en Nieuwlande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hoogeveen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Stuifzand?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stuifzand, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7934.

Plaats een reactie