Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Pesse vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Pesse? Het gaat om een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts delen we praktische informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Pesse!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-pesse-7933

Vloerverwarming laten leggen in Pesse

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Daardoor heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, PVC, tapijt, parket, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Pesse eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Pesse

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna tref je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt meer en meer toegepast. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Pesse.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, ATAG, Vaillant, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Pesse

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Pesse

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Pesse.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Pesse kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Pesse (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€760 – €785
20 – 25 m2€825 – €1275€1000 – €1525
50 m2€2250 – €2750€2525 – €3275
60 – 65 m2€3775 – €4350€4000 – €4900
85 – 90 m2€5200 – €5775€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Notitie: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna tref je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Pesse? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Nieuwlande, Stuifzand en Hollandscheveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoogeveen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Pesse?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.000 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Pesse, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7933.

Plaats een reactie