Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwlande vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Nieuwlande? Het is een vorm van centrale verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten delen we bruikbare informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwlande!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nieuwlande-7918

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwlande

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, laminaat, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuwlande eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen regio Nieuwlande

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. Hieronder vind je informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwlande.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Technea, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nieuwlande

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuwlande

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwlande.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwlande variëren tussen de €1125,00 – €2500,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwlande (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €790
20 m2€950 – €1250€1125 – €1650
50 m2€2300 – €2775€2525 – €3350
60 – 65 m2€3700 – €4475€4050 – €4725
85 – 90 m2€5175 – €5750€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna tref je in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwlande? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Elim, Linde en Alteveer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hoogeveen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwlande?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €975 voor 15 m2 tot zeker €5.200 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gekozen model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwlande, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7918.

Plaats een reactie