Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elim vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Elim? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts delen we handige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Elim!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-elim-7916

Vloerverwarming laten leggen in Elim

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, gang, badkamer, toilet, keuken, woonkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, tapijt, PVC, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Elim eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoogeveen en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts omgeving Elim

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming tref je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Elim.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Elim

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Elim

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Elim.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Elim variëren tussen de €1075,00 – €2500,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allemaal zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elim (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€770 – €795
20 – 25 m2€875 – €1200€1025 – €1650
45 m2€2325 – €2775€2650 – €3250
65 m2€3750 – €4400€4175 – €4725
80 – 85 m2€5200 – €5800€5675 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Advies: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna bekijk je stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elim? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Noordscheschut, Geesbrug en Nieuweroord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hoogeveen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hoogeveen.nl). Voor groene installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Elim?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.025 voor 10 m2 oplopend tot €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gewenste model (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elim, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7916.

Plaats een reactie