Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geldrop vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Geldrop? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten lees je bruikbare informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Geldrop!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-geldrop-5660

Vloerverwarming laten leggen in Geldrop

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Op die manier weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste producten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, tegels, tapijt, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Geldrop alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Geldrop-Mierlo en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Geldrop

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Geldrop.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Remeha, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Warmup, WTH, Danfoss, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Geldrop

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Geldrop

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Geldrop.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Geldrop liggen rond de €1200,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geldrop (update zaterdag, 20 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€765 – €780
20 m2€825 – €1250€1100 – €1475
45 m2€2300 – €2750€2550 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4475€4025 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5650€5675 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: enkele constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna bieden we overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geldrop? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Heeze, Nuenen en Luyksgestel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Geldrop-Mierlo kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.geldrop-mierlo.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Geldrop?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.100 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geldrop, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.

Plaats een reactie