Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Ilp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Den Ilp? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina verstrekken we praktische informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Den Ilp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-den-ilp-1127

Vloerverwarming laten leggen in Den Ilp

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tegels, linoleum, laminaat, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Den Ilp eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Landsmeer en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Den Ilp

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Den Ilp.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss0Den Ilp

  Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Den Ilp

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Den Ilp.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Ilp schommelen tussen de €925,00 tot €2200,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende facetten. Zo is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Ilp (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€765 – €780
20 – 25 m2€800 – €1325€1150 – €1550
50 m2€2300 – €2775€2525 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4500€4075 – €4900
80 m2 +€5225 – €5650€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna check je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Ilp? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schiphol, Volendam en Duivendrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Landsmeer heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.landsmeer.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Den Ilp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.650 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Ilp, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1127.

Plaats een reactie