Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ootmarsum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Ootmarsum? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ootmarsum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ootmarsum-7631

Vloerverwarming laten leggen in Ootmarsum

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, tapijt, linoleum, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ootmarsum zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Ootmarsum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna vertellen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ootmarsum.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, WTH, Warmup, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ootmarsum

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Ootmarsum

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ootmarsum.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ootmarsum komen uit tussen de €950,00 tot €2375,00. De geldende tarieven komen tot stand door verschillende factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ootmarsum (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€755 – €795
20 – 25 m2€875 – €1250€950 – €1550
50 m2€2200 – €2800€2550 – €3350
65 – 70 m2€3700 – €4500€4200 – €4725
90 m2 +€5225 – €5675€5575 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele types werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ootmarsum? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hertme, Tilligte en Zenderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dinkelland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ootmarsum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor 10 m2 tot wel €5.450 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ootmarsum, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7630, 7631.

Plaats een reactie