Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Saasveld vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Saasveld? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site lees je nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Saasveld!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-saasveld-7597

Vloerverwarming laten leggen in Saasveld

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, parket, laminaat, tapijt, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Saasveld vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Saasveld

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Saasveld.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, Magnum, e-Heat, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Saasveld

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Saasveld

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Saasveld.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Saasveld liggen rond de €950,00 – €2400,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Saasveld (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €800
20 – 25 m2€850 – €1200€1075 – €1450
40 m2€2300 – €2775€2625 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4500€4100 – €4725
85 m2 +€5225 – €5800€5725 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand check je een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Saasveld? In het onderstaande overzicht bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Weerselo, Aadorp en Denekamp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Saasveld?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Saasveld, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7597.

Plaats een reactie