Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Giethmen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Giethmen? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Giethmen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-giethmen-8147

Vloerverwarming laten leggen in Giethmen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. In die situatie heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, PVC, vinyl, tapijt, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Giethmen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ommen en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Giethmen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema tref je meer info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Giethmen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Giethmen

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Giethmen

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Giethmen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een slimme manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Giethmen liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Giethmen (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€770 – €810
20 m2€900 – €1200€1000 – €1600
50 m2€2325 – €2875€2525 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4375€4000 – €4750
85 m2 +€5250 – €5675€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder verstrekken we in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Giethmen? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Lierderholthuis, Lemele en Heino.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Ommen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Giethmen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.750 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Giethmen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8147.

Plaats een reactie