Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud Ootmarsum vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oud Ootmarsum? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal ontdek je alles over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oud Ootmarsum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oud-ootmarsum-7637

Vloerverwarming laten leggen in Oud Ootmarsum

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door die keuze ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, parket, vinyl, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Oud Ootmarsum vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Oud Ootmarsum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bekijk je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Oud Ootmarsum.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Oud Ootmarsum

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Oud Ootmarsum

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oud Ootmarsum.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud Ootmarsum variëren tussen de €1275,00 tot €2275,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allerlei onderdelen. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud Ootmarsum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €795
25 m2€800 – €1350€1000 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2850€2500 – €3375
60 m2€3750 – €4425€4000 – €4775
80 – 85 m2€5250 – €5775€5675 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bieden we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud Ootmarsum? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Lattrop-Breklenkamp, Nutter en Tilligte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Oud Ootmarsum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 15 m2 tot zo’n €5.800 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het type model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud Ootmarsum, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7637.

Plaats een reactie