Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weerselo vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Weerselo? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je uitgebreide informatie over de huidige typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Weerselo!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-weerselo-7595

Vloerverwarming laten leggen in Weerselo

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Op die manier is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, woonkamer, toilet, gang, berging / schuur, badkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, linoleum, parket, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Weerselo zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Weerselo

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok lees je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Weerselo.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, Bosch, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Warmup, Danfoss, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Weerselo

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Weerselo

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Weerselo.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een slimme wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Weerselo schommelen tussen de €1100,00 – €2275,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weerselo (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€775 – €790
20 m2€875 – €1250€1025 – €1475
40 m2€2200 – €2800€2550 – €3275
60 m2€3725 – €4350€4175 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5725€5625 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weerselo? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Beuningen, Rossum en de Lutte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Weerselo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.050 voor 10 m2 oplopend tot €6.350 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het soort installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weerselo, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7595.

Plaats een reactie