Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deurningen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Deurningen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bekijk je handige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Deurningen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-deurningen-7562

Vloerverwarming laten leggen in Deurningen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, gang, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tegels, linoleum, tapijt, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Deurningen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Deurningen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het volgende schema vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Deurningen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Magnum, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Deurningen

Een elektrisch model werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Deurningen

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Deurningen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Deurningen komen uit tussen de €925,00 tot €2050,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deurningen (update maandag, 15 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€755 – €790
20 m2€825 – €1350€1000 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2750€2575 – €3250
70 m2€3750 – €4400€4000 – €4775
80 m2 +€5100 – €5750€5550 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bekijk je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deurningen? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Hengevelde, Glane en Ambt Delden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Dinkelland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Deurningen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor 15 m2 oplopend tot €6.200 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deurningen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7561, 7562.

Plaats een reactie