Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lattrop-Breklenkamp vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Lattrop-Breklenkamp? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vertellen we je uitgebreide informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lattrop-Breklenkamp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-lattrop-breklenkamp-7635

Vloerverwarming laten leggen in Lattrop-Breklenkamp

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Op die manier weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet, gang, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, PVC, tegels, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lattrop-Breklenkamp eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Lattrop-Breklenkamp

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lattrop-Breklenkamp.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Lattrop-Breklenkamp

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Lattrop-Breklenkamp

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lattrop-Breklenkamp.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lattrop-Breklenkamp liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2350,00. De precieze kosten hangen af van diverse aspecten. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lattrop-Breklenkamp (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€770 – €795
25 m2€900 – €1350€950 – €1500
45 m2€2275 – €2825€2700 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4350€4025 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5650€5550 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: bepaalde afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok tref je kort en bondig de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lattrop-Breklenkamp? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Ootmarsum, Agelo en Bornerbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Lattrop-Breklenkamp?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 m2 tot zeker €5.250 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lattrop-Breklenkamp, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7635.

Plaats een reactie