Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tilligte vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Tilligte? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tilligte!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-tilligte-7634

Vloerverwarming laten leggen in Tilligte

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken, badkamer, gang. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, tapijt, tegels, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Tilligte eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming installateurs regio Tilligte

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema delen we meer info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Tilligte.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Danfoss, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Tilligte

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Tilligte

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Tilligte.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tilligte liggen rond de €975,00 – €2150,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tilligte (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€765 – €800
20 m2€800 – €1250€1050 – €1475
40 m2€2300 – €2850€2500 – €3275
70 m2€3700 – €4375€4075 – €4850
85 – 90 m2€5225 – €5650€5750 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Tip: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tilligte? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Bornerbroek, Lattrop-Breklenkamp en Hertme.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Dinkelland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Tilligte?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor 10 m2 tot zeker €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met de gewenste installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tilligte, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7634.

Plaats een reactie