Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nutter vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Nutter? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website delen we nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Nutter!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-nutter-7638

Vloerverwarming laten leggen in Nutter

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In die situatie heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken, woonkamer, gang, slaapkamer, toilet. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, linoleum, tapijt, tegels, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Nutter op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Nutter

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vind je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nutter.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nutter

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nutter

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nutter.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nutter liggen op gemiddeld €1100,00 – €1975,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nutter (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €780
25 m2€925 – €1200€1050 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2875€2675 – €3350
65 m2€3750 – €4500€4100 – €4725
90 m2 +€5100 – €5750€5625 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema vind je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nutter? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Agelo, Notter en Lattrop-Breklenkamp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nutter?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.600 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het soort installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nutter, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7638.

Plaats een reactie