Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rossum vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Rossum? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rossum!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-rossum-7596

Vloerverwarming laten leggen in Rossum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met een professional weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, gang. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tegels, laminaat, vinyl, PVC, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Rossum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail sturen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Rossum

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets bekijk je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Rossum.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Rossum

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Rossum

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Rossum.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rossum kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €1850,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rossum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€770 – €795
20 – 25 m2€875 – €1225€1125 – €1600
50 m2€2300 – €2750€2575 – €3200
60 m2€3825 – €4350€4175 – €4875
80 m2 +€5150 – €5650€5575 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rossum? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Denekamp, Saasveld en Beuningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Dinkelland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rossum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rossum, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5328, 7596.

Plaats een reactie