Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Denekamp vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Denekamp? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website check je alles over de beschikbare soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Denekamp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-denekamp-7591

Vloerverwarming laten leggen in Denekamp

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zo heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, toilet, badkamer, keuken, slaapkamer, gang. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, PVC, parket, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Denekamp eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Denekamp

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema check je praktische informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Denekamp.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Denekamp

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Denekamp

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Denekamp.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Denekamp liggen rond de €975,00 tot €2150,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Denekamp (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€775 – €780
20 m2€950 – €1275€975 – €1625
45 m2€2200 – €2825€2700 – €3350
70 m2€3700 – €4350€4025 – €4850
85 – 90 m2€5250 – €5675€5600 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Advies: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema tref je in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Denekamp? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in de Lutte, Weerselo en Overdinkel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Dinkelland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Denekamp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Denekamp, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7590, 7591.

Plaats een reactie