Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Agelo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Agelo? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site vind je alles over de meest toegepaste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Agelo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-agelo-7636

Vloerverwarming laten leggen in Agelo

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tapijt, parket, laminaat, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Agelo eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief sturen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dinkelland en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installateurs nabij Agelo

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok delen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Agelo.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Bosch, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup0Agelo

  Een elektrisch systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een korte reactietijd.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Agelo

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Agelo.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Agelo schommelen tussen de €925,00 – €2500,00. De geldende tarieven komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Agelo (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€770 – €805
25 m2€850 – €1250€1125 – €1475
50 m2€2350 – €2850€2525 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4450€4175 – €4700
80 m2 +€5150 – €5675€5625 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Advies: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna vind je overzichtelijk praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Agelo? In het schema hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Tilligte, Oud Ootmarsum en Ootmarsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Dinkelland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.dinkelland.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Agelo?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.550 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het type model, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Agelo, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7636.

Plaats een reactie