Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herwen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Herwen? Het is een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herwen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-herwen-6914

Vloerverwarming laten leggen in Herwen

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, gang, keuken, woonkamer, slaapkamer, toilet. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerafwerking als tegels, linoleum, laminaat, PVC, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Herwen zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts regio Herwen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets delen we informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Herwen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup0Herwen

  De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Herwen

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Herwen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Herwen liggen rond de €1150,00 – €2350,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse aspecten. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herwen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€755 – €790
25 m2€875 – €1350€1075 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2900€2525 – €3250
60 m2€3825 – €4450€4200 – €4700
80 m2 +€5125 – €5750€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave check je kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herwen? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Pannerden, Lobith en Babberich.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Zevenaar bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Herwen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.100 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herwen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6914.

Plaats een reactie