Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lobith vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Lobith? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal ontdek je nuttige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lobith!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lobith-6915

Vloerverwarming laten leggen in Lobith

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door die keuze heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, gang, keuken, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende modellen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, tapijt, vinyl, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Lobith alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming experts omgeving Lobith

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Lobith.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, Warmup, Danfoss, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lobith

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lobith

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Lobith.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lobith kost globaal gezien tussen de €1225,00 tot €2375,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lobith (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€755 – €810
20 – 25 m2€825 – €1200€1125 – €1450
40 – 45 m2€2300 – €2850€2700 – €3300
60 – 65 m2€3800 – €4500€4025 – €4725
80 – 90 m2€5250 – €5775€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema check je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lobith? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Aerdt, Tolkamer en Pannerden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zevenaar kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lobith?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lobith, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6915.

Plaats een reactie