Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwleusen vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Nieuwleusen? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je handige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwleusen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nieuwleusen-7711

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwleusen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In dat geval heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan toilet, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, laminaat, tapijt, parket, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuwleusen zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Dalfsen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming installateurs regio Nieuwleusen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuwleusen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nieuwleusen

Het elektrische systeem werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuwleusen

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwleusen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een slimme manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwleusen liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2450,00. De definitieve prijzen hangen af van veel aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwleusen (update vrijdag, 12 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€750 – €805
20 m2€825 – €1350€1075 – €1500
45 m2€2275 – €2875€2625 – €3350
70 m2€3775 – €4450€4150 – €4700
90 m2 +€5150 – €5775€5725 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten, wapening, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwleusen? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Drogteropslagen, Punthorst en Dedemsvaart.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Dalfsen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dalfsen.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwleusen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwleusen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7710, 7711.

Plaats een reactie