Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aerdt vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Aerdt? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vind je alles over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aerdt!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-aerdt-6913

Vloerverwarming laten leggen in Aerdt

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, vinyl, tegels, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Aerdt op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Aerdt

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem komt tot stand door velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Aerdt.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Aerdt

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Aerdt

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Aerdt.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een duurzame wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Aerdt liggen rond de €1275,00 tot €1975,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Aanvankelijk is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aerdt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€755 – €790
25 m2€850 – €1300€1025 – €1600
50 m2€2350 – €2775€2550 – €3400
60 m2€3800 – €4425€4000 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5650€5700 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder verstrekken we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aerdt? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Babberich, Herwen en Velp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zevenaar kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Aerdt?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.750 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aerdt, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6913.

Plaats een reactie