Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Angerlo vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Angerlo? Het is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina check je alles over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Angerlo!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-angerlo-6986

Vloerverwarming laten leggen in Angerlo

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, badkamer, toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, tapijt, laminaat, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Angerlo eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Angerlo

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past hangt af van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna check je informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Angerlo.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup, WTH, Magnum0Angerlo

  Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Angerlo

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Angerlo.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Angerlo komen uit tussen de €1050,00 – €2375,00. De geldende tarieven hangen af van allerlei facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Angerlo (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €795
20 m2€900 – €1300€1125 – €1650
40 – 50 m2€2200 – €2775€2625 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4450€4100 – €4875
90 m2 +€5125 – €5700€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema vind je in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Angerlo? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Leuvenheim, Giesbeek en Hall.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zevenaar bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Angerlo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.100 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste product, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Angerlo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6986.

Plaats een reactie