Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Pannerden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Pannerden? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten check je handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Pannerden!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-pannerden-6911

Vloerverwarming laten leggen in Pannerden

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, berging / schuur, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende keuzes zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zal een infrarood model ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, vinyl, linoleum, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Pannerden alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen nabij Pannerden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de volgende bullets lees je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Pannerden.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Pannerden

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Pannerden

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Pannerden.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Pannerden liggen op gemiddeld €1250,00 – €2200,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Pannerden (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€760 – €805
25 m2€925 – €1225€950 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2850€2575 – €3300
70 m2€3750 – €4475€4000 – €4850
85 m2 +€5200 – €5750€5525 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Pannerden? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Velp, Aerdt en Deelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zevenaar is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Pannerden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Pannerden, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6911.

Plaats een reactie