Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Giesbeek vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Giesbeek? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts delen we praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Giesbeek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-giesbeek-6987

Vloerverwarming laten leggen in Giesbeek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zo ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, PVC, parket, vinyl, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Giesbeek zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs regio Giesbeek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de lijst hierna bekijk je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Giesbeek.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, WTH, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Giesbeek

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Giesbeek

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Giesbeek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Giesbeek variëren tussen de €1050,00 tot €2000,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Giesbeek (update zaterdag, 20 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€765 – €800
20 m2€900 – €1200€1000 – €1600
40 – 45 m2€2225 – €2850€2550 – €3275
70 m2€3825 – €4400€4000 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5700€5550 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Giesbeek? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Tonden, Lathum en Leuvenheim.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zevenaar is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Giesbeek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Giesbeek, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6987.

Plaats een reactie