Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tolkamer vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Tolkamer? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tolkamer!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-tolkamer-6916

Vloerverwarming laten leggen in Tolkamer

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, linoleum, laminaat, PVC, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Tolkamer zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zevenaar en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten regio Tolkamer

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder vind je aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds populairder. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Tolkamer.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Tolkamer

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Tolkamer

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Tolkamer.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tolkamer liggen tussen de €975,00 tot €2325,00. De geldende tarieven komen tot stand door meerdere facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de volgende weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tolkamer (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€775 – €785
25 m2€825 – €1325€1025 – €1450
45 – 50 m2€2250 – €2875€2525 – €3250
60 m2€3800 – €4500€4150 – €4850
90 m2 +€5225 – €5700€5600 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna bieden we stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tolkamer? Hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Herwen, Groessen en Aerdt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zevenaar is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.zevenaar.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Tolkamer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tolkamer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6916.

Plaats een reactie