Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kekerdom vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Kekerdom? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we handige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Kekerdom!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-kekerdom-6579

Vloerverwarming laten leggen in Kekerdom

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, gang, woonkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, parket, vinyl, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Kekerdom eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving Kekerdom

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het volgende schema tref je meer over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kekerdom.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea0Kekerdom

  Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Kekerdom

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kekerdom.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een slimme wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kekerdom kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige factoren die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kekerdom (update maandag, 22 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€755 – €805
20 m2€925 – €1300€1025 – €1600
40 m2€2275 – €2800€2575 – €3400
65 m2€3825 – €4425€4150 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5775€5600 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna tref je samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kekerdom? In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Erlecom, Malden en Ooij.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Berg en Dal bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kekerdom?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor 15 m2 tot zeker €6.400 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het soort installatie (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het soort systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kekerdom, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6579.

Plaats een reactie