Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langedijke vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Langedijke? Het is een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal verstrekken we veel info over de populaire typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langedijke!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-langedijke-8425

Vloerverwarming laten leggen in Langedijke

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Zodoende heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, woonkamer, keuken, gang, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tegels, vinyl, PVC, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Langedijke eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming experts regio Langedijke

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Langedijke.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Langedijke

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Langedijke

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Langedijke.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Langedijke kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €2475,00. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de oppervlakte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langedijke (update zaterdag, 13 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€755 – €800
20 – 25 m2€875 – €1300€1025 – €1475
50 m2€2350 – €2825€2575 – €3300
70 m2€3725 – €4350€4075 – €4850
80 m2 +€5150 – €5650€5725 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of winkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok check je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langedijke? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Makkinga, Ravenswoud en Nijeberkoop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Ooststellingwerf bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Langedijke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het type model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langedijke, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8425.

Plaats een reactie