Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Donkerbroek vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Donkerbroek? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bieden wij uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Donkerbroek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-donkerbroek-8435

Vloerverwarming laten leggen in Donkerbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer, gang, toilet. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, tapijt, linoleum, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Donkerbroek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Donkerbroek

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok lees je meer details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds populairder. Vooral bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Donkerbroek.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Donkerbroek

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Donkerbroek

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Donkerbroek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Donkerbroek liggen rond de €1300,00 – €2000,00. De precieze kosten hangen af van diverse facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In het volgende blok verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Donkerbroek (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €790
20 – 25 m2€900 – €1275€975 – €1450
50 m2€2350 – €2900€2575 – €3350
60 m2€3725 – €4475€4175 – €4875
80 – 85 m2€5250 – €5675€5725 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Notitie: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bieden we kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Donkerbroek? Hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Haulerwijk, Zorgvlied en Haule.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Ooststellingwerf heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Donkerbroek?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type systeem, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Donkerbroek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8435.

Plaats een reactie