Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ravenswoud vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Ravenswoud? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site delen we handige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ravenswoud!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ravenswoud-8427

Vloerverwarming laten leggen in Ravenswoud

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, PVC, linoleum, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ravenswoud zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Ravenswoud

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bieden we meer details over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ravenswoud.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, WTH, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Ravenswoud

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ravenswoud

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ravenswoud.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ravenswoud liggen op gemiddeld €1000,00 tot €2150,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. velerlei zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ravenswoud (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€765 – €785
20 – 25 m2€950 – €1350€975 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2750€2525 – €3375
65 m2€3775 – €4450€4025 – €4775
85 – 90 m2€5175 – €5700€5550 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand vind je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ravenswoud? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Elsloo, Fochteloo en Makkinga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ooststellingwerf bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ravenswoud?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het soort installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ravenswoud, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8427.

Plaats een reactie