Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldeberkoop vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Oldeberkoop? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website verstrekken we uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldeberkoop!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-oldeberkoop-8421

Vloerverwarming laten leggen in Oldeberkoop

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, badkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, parket, tegels, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oldeberkoop zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten nabij Oldeberkoop

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze komt tot stand door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je meer info over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oldeberkoop.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oldeberkoop

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oldeberkoop

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oldeberkoop.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldeberkoop schommelen tussen de €1025,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldeberkoop (update maandag, 22 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €790
25 m2€825 – €1350€1050 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2800€2600 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4450€4175 – €4700
90 m2 +€5225 – €5750€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder tref je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldeberkoop? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Nieuwehorne, Nijeberkoop en Oudehorne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Ooststellingwerf kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oldeberkoop?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldeberkoop, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8420, 8421.

Plaats een reactie