Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterwolde vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Oosterwolde? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal ontdek je handige informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterwolde!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oosterwolde-8431

Vloerverwarming laten leggen in Oosterwolde

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, toilet, gang. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, parket, PVC, linoleum, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oosterwolde zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang je een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Oosterwolde

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oosterwolde.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oosterwolde

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oosterwolde

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterwolde.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een duurzame wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterwolde liggen rond de €1075,00 tot €2125,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal aspecten. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterwolde (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€760 – €810
20 m2€850 – €1300€1025 – €1650
40 – 50 m2€2325 – €2750€2675 – €3300
70 m2€3775 – €4475€4150 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5800€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: diverse types geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna lees je samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterwolde? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ravenswoud, Haule en Langedijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ooststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oosterwolde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterwolde, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8430, 8431.

Plaats een reactie