Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Gravenzande vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in s-Gravenzande? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je uitgebreide informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Gravenzande!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-s-gravenzande-2691

Vloerverwarming laten leggen in s-Gravenzande

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verhelderen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang, keuken, toilet. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in s-Gravenzande op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail ontvang je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westland en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming experts regio s-Gravenzande

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze komt tot stand door velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vind je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in s-Gravenzande.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Magnum, Warmup, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in s-Gravenzande

De elektrische variant werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in s-Gravenzande

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in s-Gravenzande.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een goedkope manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Gravenzande liggen rond de €925,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door diverse facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Gravenzande (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€755 – €810
25 m2€825 – €1225€1000 – €1650
40 – 45 m2€2300 – €2850€2575 – €3275
60 – 65 m2€3800 – €4475€4200 – €4800
90 m2 +€5100 – €5675€5725 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Gravenzande? Op deze pagina delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Ter Heijde, Benthuizen en Monster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Westland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in s-Gravenzande?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort product, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Gravenzande, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2690, 2691, 2692, 2693, 2694.

Plaats een reactie