Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Makkinga vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Makkinga? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Makkinga!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-makkinga-8423

Vloerverwarming laten leggen in Makkinga

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, keuken, gang. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals parket, PVC, linoleum, laminaat, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Makkinga op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming experts regio Makkinga

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets vind je handige informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Makkinga.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, WTH, Therminon, e-Heat0Makkinga

  Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Makkinga

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Makkinga.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Makkinga liggen tussen de €925,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Makkinga (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€770 – €810
20 m2€950 – €1225€975 – €1550
40 – 50 m2€2200 – €2775€2550 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4350€4175 – €4825
85 – 90 m2€5175 – €5800€5675 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna delen we samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Makkinga? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Oldeberkoop, Elsloo en Bontebok.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ooststellingwerf is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Makkinga?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.800 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Makkinga, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8423.

Plaats een reactie