Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijeberkoop vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Nijeberkoop? Het is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts vind je veel info over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Nijeberkoop!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-nijeberkoop-8422

Vloerverwarming laten leggen in Nijeberkoop

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door die keuze weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, parket, vinyl, tapijt, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Nijeberkoop op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installateurs regio Nijeberkoop

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming tref je meer details over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nijeberkoop.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, ATAG, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Technea, WTH, Magnum, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nijeberkoop

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nijeberkoop

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nijeberkoop.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijeberkoop komen uit tussen de €1200,00 – €2400,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijeberkoop (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€765 – €795
20 m2€925 – €1350€1050 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2750€2550 – €3325
60 – 70 m2€3800 – €4450€4175 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5750€5500 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna tref je een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijeberkoop? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bontebok, Makkinga en Nieuwehorne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Ooststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nijeberkoop?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijeberkoop, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8422.

Plaats een reactie