Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waskemeer vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Waskemeer? Het is een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waskemeer!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-waskemeer-8434

Vloerverwarming laten leggen in Waskemeer

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als tegels, tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Waskemeer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts nabij Waskemeer

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok bieden we meer informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt steeds populairder. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Waskemeer.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Therminon, Warmup, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Waskemeer

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Waskemeer

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Waskemeer.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waskemeer liggen op gemiddeld €1000,00 tot €2250,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waskemeer (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€765 – €795
20 – 25 m2€925 – €1275€1025 – €1550
45 – 50 m2€2350 – €2875€2600 – €3375
60 – 70 m2€3725 – €4425€4175 – €4775
85 – 90 m2€5200 – €5775€5650 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Let op: diverse vloertypes werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waskemeer? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Haule, Donkerbroek en Oosterwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Ooststellingwerf bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor groene oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Waskemeer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waskemeer, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8434.

Plaats een reactie