Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haule vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Haule? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vind je praktische informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haule!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-haule-8432

Vloerverwarming laten leggen in Haule

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Op die manier heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, keuken. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, parket, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Haule op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Ooststellingwerf en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Haule

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de volgende bullets bekijk je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haule.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Therminon, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Haule

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haule

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Haule.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Haule schommelen tussen de €1100,00 tot €2025,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel zaken. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de legwijze en het soort dekvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haule (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€770 – €805
20 m2€850 – €1225€1150 – €1650
45 – 50 m2€2325 – €2750€2575 – €3325
60 – 70 m2€3850 – €4375€4200 – €4700
80 m2 +€5250 – €5700€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Belangrijk: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave bieden we samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haule? In het onderstaande overzicht check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Fochteloo, Haulerwijk en Ravenswoud.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ooststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.ooststellingwerf.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Haule?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 15 m2 tot wel €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haule, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8432.

Plaats een reactie