Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Emmeloord vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Emmeloord? Het is een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal verstrekken we veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Emmeloord!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-emmeloord-8301

Vloerverwarming laten leggen in Emmeloord

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, laminaat, parket, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Emmeloord vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Noordoostpolder en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Emmeloord

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets check je handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Emmeloord.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Emmeloord

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Emmeloord

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Emmeloord.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Emmeloord liggen rond de €1025,00 tot €1975,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Emmeloord (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€755 – €785
20 – 25 m2€900 – €1350€1025 – €1525
45 – 50 m2€2350 – €2775€2575 – €3275
70 m2€3850 – €4425€4100 – €4700
80 – 85 m2€5175 – €5775€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten en arbeid (provincie Flevoland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna check je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Emmeloord? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Genemuiden, Ens en Kamperveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Noordoostpolder is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.noordoostpolder.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Emmeloord?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Emmeloord, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8300, 8301, 8302, 8303, 8304, 8305.

Plaats een reactie